City Hall The Hague – Bubbles

  • Client:
    City Hall The Hague
  • Designer:
    Studio Barbara Vos

The air pockets of bubble wrap can have other functions too next to offer protection. We filled the air pockets with a special liquid rubber which hardens but stays transparent after drying. The room it now filled with a tactile wall with a mixture of soft air pockets and hard colorful candy colored pockets. The ‘Bubbles’ were filled by injection needles, with a group of selected employees of the City Hall, so it became a collective piece of art.
Studio Barbara Vos designed a series of meeting rooms in the City Hall of The Hague. The City Hall is a beautiful white structure. The employees working inside were missing a personal touch, a bit of color, a connection with the building. Their wishes were combined in designs called ‘the experimental garden’. These experimental designs also helped the employees to develop another working ethos. Some rooms were emptied, no chairs or tables anymore, but blocks to sit or lean on. This resulted into a more dynamic work sphere, which evolved into creating more dynamic policy plans.

Related Entries