VU Amsterdam

  • Client:
    VU Amsterdam | Scherper Stellen
  • Project URL:
  • Designer:
    Barbara Vos

Artist Impression van een wand met interactieve tegels geplaatst in trappenhuizen in de VU (Vrije Universiteit) te Amsterdam. Het doel is om meer mensen uit te nodigen de trap te nemen in plaats van de lift. Bewegen is goed voor de hersenen, aldus dhr prof. dr. Erik Scherder, betrokken bij dit project en hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de VU te Amsterdam, tevens bekend van de college uitzendingen bij De Wereld draait door met Matthijs van Nieuwkerk.
Er gebeurt iets op de trap, het is geen saaie wandeling. Op deze wand kun je de tegels aanraken, de ledverlichting achter de tegels reageren door te knipperen, vervagen of het licht verdwijnt helemaal wanneer men de ruimte verlaat. Een patroon van traditionele tegels kan vertaald worden in een patroon van led lampjes.
De led verlichting achter de tegel reageert door middel van sensoren op warmte of geluid. De gebruikte tegels komen uit de collectie tex-tiles, transparante tegels van Barbara Vos. Tex-tiles zijn translucente tegels met een textiel reliëf daarin afgedrukt. Meer informatie over de tegels kan men vinden op tex-tiles.com.

Video van de Artist Impression: https://vimeo.com/102567631

Related Entries