City Hall The Hague – Stripes

  • Client:
    City Hall The Hague
  • Designer:
    Studio Barbara Vos

‘Stripes’

Studio Barbara Vos heeft een serie van overlegkamers ontworpen in het Stadhuis van Den Haag. Een van deze kamers kreeg een levendige muur met een mix van allerlei felle neon kleuren. De strepen zijn aangebracht met injectiespuiten, samen met een groep van medewerkers uit het Stadhuis, zodat het een eigen gezamenlijk kunstwerk is geworden. Bijpassende stoelen zijn geborduurd, ook met strepen. De verf op de wand zocht zijn eigen weg meanderend naar beneden, soms kwam het in contact met een andere kleur en mixte dit tot een nieuwe kleur, soms liep het solo recht naar beneden.

Het Stadhuis is een prachtige witte constructie. Medewerkers missen de personal touch, een beetje kleur en de connectie met het gebouw. Deze wensen zijn gecombineerd in een totaal ontwerp concept genaamd ‘De Proeftuin’. Deze vernieuwende ontwerpen helpen de medewerkers ook om andere werkmethodes te ontwikkelen. Sommige kamers zijn helemaal leeggehaald, geen tafels en stoelen meer maar blokken waar je op kunt zitten of tegenaan kunt leunen. Dit heeft geresulteerd in een meer dynamische werkomgeving, wat doorwerkt in het ontwikkelen van creatievere beleidsplannen.

Mede ontwerpers van ‘De Proeftuin’ zijn Valentijn Hutte en Denis Oudendijk van Refunc.

Related Entries