City Hall The Hague – Bubbles

  • Client:
    City Hall The Hague
  • Designer:
    Studio Barbara Vos

De luchtzakjes van noppenfolie kunnen ook andere functies hebben naast het beschermen. Wij hebben de luchtzakjes gevuld met vloeibaar rubber welke uithardt na het drogen maar toch transparant als water blijft. Deze overlegkamer heeft nu een prachtige tactiele wand met een mix van zachte luchtgevulde bubbels en fel gekleurde snoepachtige bubbels. De bubbels zijn gevuld met injectienaalden, met een groep van geselecteerde medewerkers van het Stadhuis, zo is er een gezamenlijk kunstwerk ontstaan.

Studio Barbara Vos heeft een serie van overlegruimtes ingericht voor de gemeente Den Haag. Het Stadhuis is een prachtige witte constructie. Medewerkers missen de personal touch, een beetje kleur en de connectie met het gebouw. Deze wensen zijn gecombineerd in een totaal ontwerp concept genaamd ‘De Proeftuin’. Deze vernieuwende ontwerpen helpen de medewerkers ook om andere werkmethodes te ontwikkelen. Sommige kamers zijn helemaal leeggehaald, geen tafels en stoelen meer maar blokken waar je op kunt zitten of tegenaan kunt leunen. Dit heeft geresulteerd in een meer dynamische werkomgeving, wat doorwerkt in het ontwikkelen van creatievere beleidsplannen.
Mede ontwerpers van ‘De Proeftuin’ zijn Valentijn Hutte en Denis Oudendijk van Refunc.

Related Entries